Fuksista alumniksi


Missä vaiheessa opintojasi olet?
Fuksi | Kandi | Valmistumassa | Alumni
Lue, mikä on ajankohtaista ja mitä TEK tarjoaa eri opintovaiheessa oleville.

Jos sinulla on kysyttävää työelämästä tai TEKistä, ota rohkeasti yhteyttä! Lähimmät TEKin toimijat löydät kotikampukseltasi. Jokaisessa teekkarikaupungissa toimii TEKin opiskelijayhdyshenkilö eli tykki ja jokaisessa teekkarikillassa toimii TEK-kiltayhdyshenkilö eli kyhi. Tältä sivulta löydät heidän yhteystietonsa.

Katso videolta mitä TEK tarjoaa opiskelijajäsenille:

 

Fuksi

Onneksi olkoon tekniikan opintojen aloittamisesta! Olet tehnyt mainion valinnan.

Hyvä lähestymistapa fuksivuoteen on kiltojen ja ylioppilaskuntien julkaisemat fuksioppaat ja verkkosivut. Teekkarikaupungit-sivulla on listattuna teekkarikillat ja ylioppilaskunnat paikkakuntakohtaisesti.

Fuksivuonna kannattaa rohkeasti osallistua tapahtumiin, tutustua kiltasi toimintaan sekä ylioppilaskuntasi yhdistyksiin, järjestöihin ja kerhoihin. Kaupunkikohtaiset vinkit niistä löydät täältä. Niiden järjestämä vapaa-ajan toiminta tuo hyvää vastapainoa opintoihin. Fuksivuoden wappuna sinusta voi tulla teekkari, monilla paikkakunnilla teekkarikasteen myötä.

Heti fuksivuonna kannattaa liittyä TEKin jäseneksi. Opiskelijajäsenyys on maksuton, mutta saat silti käyttöösi jo lähes kaikki TEKin palvelut. Voit esimerkiksi pyytää TEKin lakimiehiä tarkistamaan kesätyösopimuksesi, ennen kuin allekirjoitat sen. Jäsenetuna saat TEK-lehden ja voit lukea Tekniikka&Talous- sekä Talouselämä-digilehtiä Summa-palvelussa.

Voit napata itsellesi loppuvuoden lanseeraustilaisuuksista vuosittain julkaistavan Työkirjan. Se on TEKin ja teknillisten yliopistojen ja tiedekuntien julkaisema työnhaku- ja uraopas. TEKin kuukausittain lähetettävästä sähköisestä jäsenkirjeestä löydät opiskelijoille ajankohtaisia palveluita ja tapahtumia. Kasa jäsenille tarkoitettuja tarjouksia liittyen matkailuun ja harrastuksiin löytyy osoitteesta: www.memberplus.fi

Kannattaa myös liittyä Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon heti ensimmäisen opiskeluaikaisen työsuhteesi, vaikka kesätöiden, alussa. Kerrytät ansiosidonnaista työttömyysturvaa.
 

Takaisin sivun alkuun.

 

Kandi

Opintojen edistyessä myös työelämä alkaa tulla monella teekkarilla yhä vahvemmin mukaan kuvioihin.

TEKin opiskelijatutkimukseen vastanneista puolet työskenteli lukuvuoden 2017–2018 aikana. Töitä tehneistä vakituisessa työsuhteessa oli 37 %. Uratavoitteiden kannalta työn koki erittäin hyödylliseksi 37 %.

Opiskeluaikana hankittu työkokemus ja kontaktit ovat erittäin tärkeitä vastavalmistuneen työllistymisessä. TEKin ja yliopistojen tekemän kyselytutkimuksen (2017) mukaan kolme neljäsosaa tekniikan alan vastavalmistuneista ilmoitti työllistyneensä joko diplomityöpaikkaansa tai muuhun opintojen aikaiseen työpaikkaan.

TEKin opiskelijajäsenenä voit hyödyntää työnhaussasi Työkirjan lisäksi TEKin urapalveluiden kampuksilla järjestämiä CV-klinikoita, TEKin Haastis-haastatteluappia sekä oman yliopistosi ura- ja rekrytointipalveluita.

Voit pyytää TEKin lakimiehiä esimerkiksi tarkistamaan kesätyösopimuksesi. Jos et ole vielä liittynyt Korkeasti koulutettujen kassa KOKOon, tee se nyt – kerrytät ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Kun mietit palkkapyyntöä, voit ottaa avuksesi TEKin palkkasuositukset.

Jos sinua kiinnostaa yrittäjyys ja haluaisit verkostoitua muiden yrittäjähenkisten kanssa, voit liittyä TEKin Yrittäjäklubiin. Se on avoin kerho TEKin jäsenille. Jokaisessa teekkarikaupungissa on myös opiskelijoiden yrittäjähenkisiä yhteisöjä, joiden tavoitteena on antaa tukea yrittäjyyteen ja tarjota mahdollisuus verkostoitua sekä kannustaa yrittämään. Lue lisää (kohta Entrepreneurship Society).
 

Takaisin sivun alkuun.

 

Valmistumassa

Alkaako valmistuminen häämöttää tai oletko juuri valmistunut? Onneksi olkoon hienosta saavutuksesta! TEKin ja yliopistojen toteuttaman vastavalmistuneiden palautekyselyn mukaan DI-tutkinto antaa hyvän pohjan työelämään. Vuonna 2016 diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi valmistuneista lähes 80 prosenttia oli työllistynyt koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Noin 70 prosentilla oli työpaikka valmistuessaan.

Tutustu opiskelupaikkasi ohjeisiin valmistuvalle. Jos olet TEKin opiskelijajäsen, sinusta tulee nyt TEKin täysjäsen ja saat käyttöösi kaikki jäsenpalvelut ja -edut. Jos et ole ollut opiskelijajäsen, voit liittyä suoraan TEKin täysjäseneksi. Täysjäsenyys on maksullinen.

Täysjäsenenä voit hyödyntää työnhaussa tai urasi suunnittelemisessa TEKin urapalveluita. TEKrekry LinkedIn-yhteisössä voit bongata työpaikkoja tekniikan akateemisille ja verkostoitua. Jos olet harkinnut työskentelyä ulkomailla, tutustu TEKin tarjoamaan GoinGlobal-palveluun. Työelämän oikeudellisissa asioissa ota yhteyttä TEKin lakimiehiin. He voivat tarkistaa työsopimuksesi tai neuvoa esimerkiksi työpaikan vaihtoon liittyvissä kysymyksissä. Palkkanosturista pääset jäljille, mitä valmistuneen kannattaa pyytää korvaukseksi työstään. Ota kaikki irti TEKin jäsenyydestä ja katso kattava lista käytössäsi olevista jäsenpalveluista ja -eduista.

TEK järjestää valmistumassa oleville ja vastavalmistuneille ura-aiheisia jäseniltoja. Jotta pysyt kartalla tulevista tapahtumista, varmistathan että saat TEKin sähköisen jäsenkirjeen. Jos käytät opiskelupaikkasi sähköpostiosoitetta TEKin jäsenrekisterissä, muista päivittää osoite, kun valmistut.
 

Takaisin sivun alkuun.

 

Alumni

Yhdessä tekeminen teekkarihengessä on mahtavaa, eikä sen tarvitse loppua valmistumisen myötä. Alueseurat ja teknilliset seurat järjestävät tapahtumia ja mukavaa yhdessäoloa ympäri Suomen. Tutustu oman alueesi tarjontaan sekä opiskelupaikkasi alumniyhdistykseen.

Alumniyhdistyksiä:

TEK järjestää jäsenilleen erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Urailtojen aiheina ovat työura, työnhaku ja työhyvinvointi. TEKin Yrittäjäklubi järjestää yrittäjyyteen liittyviä teemailtoja. TEKin alueseurat pitävät erilaisia työelämään ja vapaa-aikaan liittyviä tilaisuuksia. Tutustu tarjontaan. Tapahtumista kerrotaan TEKin sähköisessä jäsenkirjeessä, joten kannattaa pitää yhteystietosi jäsenrekisterissä ajan tasalla.

Hyödynnä tapahtumien lisäksi käytössäsi olevat kaikki muut TEKin jäsenpalvelut ja -edut.

Takaisin sivun alkuun.