Esimerkkejä tempauksista


Koko Suomi 

Tempaus2016 järjestettiin peruskoulutuksen, sen resurssien ja oppimisen ilon puolesta. Tempaamassa oli mukana teekkareiden lisäksi kyltereitä ja muita opiskelijoita ympäri Suomen. 

1996 temmattiin, jotta peruskoulun 8.- ja 9.-luokkalaiset kiinnostuisivat taas matematiikan, kemian ja fysiikan opiskelusta.

Lista kansallisista tempauksista löytyy Oulun Teekkariyhdistyksen sivuilta.

Otaniemi

1900-luvun alkupuolella temmattiin muun muassa Otaniemen Teekkarikylän rakentamiseksi sekä myöhemmin korkeakoulun saamiseksi Otaniemeen. Yle on taltioinut vanhoja tempauksia: arkisto 1 sekä arkisto 2.

Uudempana tempauksena mainittakoon esimerkiksi ihmisletka, jonka teekkarit tekivät yhdessä kyltereiden ja taideylioppilaiden kanssa Otaniemestä Helsingin Arabiaan asti. Letka juhlisti Aalto-yliopiston syntyä.

Tampere

Tampereella temmattiin keväällä 2010 ratikan puolesta. Teekkarit vuokrasivat kaupunkijunan, jolla he ajelivat Hervannan ja keskustan väliä yhden päivän ajan. Ajatuksena oli saada näkyvyyttä ja tukea joukkoliikenteen kehittämiselle Pirkanmaalla. 

Lappeenranta 

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta tempaisi 40-vuotis juhlavuotensa kunniaksi rikkomalla nesteen päällä juoksun maailmanennätyksen keväällä 2009. Tempausta varten Lappeenrannan kävelykadulle rakennettiin juoksurata, johon valutettiin noin puolen metrin kerros viljatärkkelysnestettä. Päivän tuloksena uudeksi nesteen päällä juoksun maailmanennätykseksi kirjattiin 47 020 metriä. 

Oulu

Oulussa järjestetään wapun aikaan perinteinen Wesibussi-tempaus, jonka tuotot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Perinteisiä ovat myös renkaanvaihtotempaukset, joissa teekkarit vaihtavat autoilijoille kesä- tai talvirenkaat. Tuotot lahjoitetaan näistäkin tempauksista hyväntekeväisyyteen. 

Vaasa

Vaasan yliopiston tekniikan opiskelijoita edustava edustajistoryhmä GT tempaa vähintään joka toinen vuosi ja huoltaa opiskelijoiden polkupyörät ja vaihtaa autoihin kelien mukaiset renkaat.

Turku

Turussa temmattiin pystyyn teekkarilumilinna vuonna 2011. Patteri teekkareita kahdesta killasta päätti rakentaa lumilinnan Turun Tuomiokirkon eteen. Koko komeus syntyi yhden yön aikana ja lopputulos oli katseita kääntävä linnoitus kulttuuripääkaupungin kunniaksi.