Työnantaja, palkkaatko teekkareita?


Etsiikö työnantajasi kesätyöntekijöitä tekniikan alalta? Onko yrityksessäsi paikka tekniikan osaajalle?

Alla on listattu kanavia, joissa voit ilmoittaa avoimista tekniikan alan työpaikoista. Lue myös, miksi kannattaa palkata teekkari.

Löydä parhaat osaajat – Hyödynnä nämä kanavat

TEKin Työkirja on työnhaku- ja uraopas tekniikan-, arkkitehtuurin ja luonnontieteellisten alojen opiskelijoille. Se tavoittaa vuosittain tuhannet opiskelijat ympäri Suomea. Sinäkin voit tavoittaa heidät! Kerro rekrytointitarpeistanne ilmoittamalla avoimia kesä-, harjoittelu-, trainee- tai lopputyöpaikkoja uudistuneeseen TEKin Työkirja Facebook-ryhmään.

Voit ilmoittaa työpaikoista maksutta myös TEKrekryn LinkedIn-yhteisössä. Tavoitat työelämässä ja työnhaussa olevat tekniikan akateemiset ja voit virittää keskustelun urasta, työnhausta ja työelämän trendeistä. Ryhmässä on tällä hetkellä jo yli 9 700 jäsentä. Liity TEKrekryyn tästä. Ohjeet ilmoituksen julkaisemiseen löydät täältä. TEKrekry-ryhmää hallinnoi Tekniikan akateemiset TEK. 

Miksi kannattaa palkata teekkari?

Teekkareilla on ajankohtaista, yliopistotason tutkimukseen perustuvaa osaamista ja tietoa alastaan. Teekkarit ovat myös varustettu erinomaisilla digivalmiuksilla, minkä myötä he ottavat esimerkiksi uudenlaiset ohjelmistot haltuunsa vaivatta. Suomessa tekniikan alan opiskelijat tekevät opintojensa ohessa paljon oman alan työtä; vuonna 2018 valmistuneista diplomi-insinööreistä ja arkkitehdeistä 52 % oli kerryttänyt vähintään täyden vuoden verran oman alan työkokemusta opintoaikana. Valtaosa teekkareista työllistyy valmistuttuaan työpaikkaan, jossa on työskennellyt opintojen aikana. Varmistaaksesi houkuttelevuutesi diplomi-insinöörien työnantajana sinun kannattaakin koukuttaa opiskelijat yritykseesi jo opintoaikana.

Myös kansainvälisten osaajien potentiaalia kannattaa hyödyntää. Vuonna 2016 valmistui 700 ulkomaalaistaustaista diplomi-insinööriä ja arkkitehtiä. Heistä puolet oli valmistuessaan vailla työtä tai jatko-opiskelupaikkaa. Ulkomaalaistaustaisten vastavalmistuneiden haaste työllistymisessä on heikot verkostot ja osalla puutteellinen suomen kielen taito. He saattavat kohdata myös ennakkoluuloja työelämässä. Talouselämä uutisoi 13.2.2018, että usein he ovat myös tottuneet erilaiseen työkulttuuriin, kuin mihin Suomessa on totuttu.

He voisivat kuitenkin vahvistaa suomalaisten työpaikkojen kulttuurista ja kielellistä osaamista – ja helpottaa tekniikan alan osaajapulaa. He ovat huippuosaajia.