TEK tukee työelämässä


Mutta miten? Tälle sivulle on koottu tietoa siitä, minkälaisia palveluita ja jäsenetuja TEK tarjoaa, sekä myös siitä, miten TEK pitää jäsentensä puolia työmarkkinoilla. TEK on myös vahva tekniikan alan ammatillinen yhteisö. Täältä voit lukea tunnuslukuja ammattikunnastamme. 

Rahanarvoisia etuja ja palveluita

Opiskelijajäsenyys on maksuton, mutta saat käyttöösi jo lähes kaikki TEKin palvelut.

Fuksista alumniksi -sivulta voit lukea, mitä etuja ja palveluita TEK tarjoaa eri opintovaiheessa oleville. Jäsenedut on listattu myös tänne

Työelämään liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä TEKin opiskelijatoimijoiden puoleen. Löydät lähimmät TEKin toimijat kotikampukseltasi.

TEKin sivuilla on kerrottu kattavasti opiskelijajäsenyydestä ja siitä, miten voit helposti liittyä opiskelijajäseneksi.

Tukenasi työpaikalla

Jos haluat kysyä työsuhteestasi tai oikeuksistasi ja velvollisuuksistasi työntekijänä, voit kääntyä työpaikkasi luottamusmiehen puoleen. Luottamusmiehet edustavat sinua ja muita tekkiläisiä työpaikoilla. Luottamusmies palvelee myös verkossa. Oma luottamusmies -verkkopalvelusta löydät työelämään liittyvää tietoa helposti ja nopeasti, missä ja milloin tahansa. Palvelun tarjoaa Ylemmät Toimihenkilöt YTN, johon myös TEK kuuluu.

Jos töissä sattuu vahinko, tiedä tämä: TEKin jäsenenä sinulla on vastuu- ja oikeusturvavakuutus, joka kattaa henkilö- ja esinevahinkoja sekä oikeudenkäyntikuluja työsuhderiidoissa. 

Työpaikkasi työsuojeluvaltuutetun puoleen voit kääntyä, jos asiasi koskee esimerkiksi työhyvinvointia.

Myös yrittäjän tukena

Kiinnostaako yrittäjyys? Haluatko verkostoitua yrittäjien ja yrittäjähenkisten kanssa? TEKin Yrittäjäklubi kokoaa yhteen tekkiläiset yrittäjät ja yrittäjyydestä kiinnostuneet. TEK tarjoaa lisäksi yrittäjäjäsenille hyödyllistä tietoa, palveluja ja lakineuvontaa.

Etujesi valvoja

TEKin vaikuttamisalueita ovat työmarkkinat, koulutus, tekniikka, innovaatiot ja yhteiskunta.

TEK pitää jäsentensä puolia työmarkkinoilla. Työsuhteen ehdoista neuvotellaan työntekijä- ja työnantajajärjestöjen kesken. TEK neuvottelee osana akavalaisia neuvotteluorganisaatioita Ylemmät Toimihenkilöt YTN:ää ja Julkisalan koulutettujen neuvottelu­järjestö JUKOa. 

TEK kuuluu myös Akavaan. Akava edistää korkeakoulutettujen asemaa suomalaisilla työmarkkinoilla vaikuttamalla esimerkiksi vero-, sosiaali-, työllisyys- ja koulutusasioihin.

TEKissä kuuluu myös opiskelijoiden ääni. TEKin hallituksessa, valtuustossa ja valiokunnissa on yhteensä noin 50 hallinnon opiskelijaedustajaa.