Työnhaku


Oletko hakemassa töitä?

Katso tästä, mistä kannattaa aloittaa. Löydät listattuna luotettavia tahoja, joiden puoleen teekkarin kannattaa kääntyä hakiessaan töitä. Tukea löytyy niin ensimmäistä kesätyötä kuin harjoittelu-, trainee- tai diplomityöpaikkaa hakeville sekä valmistumisen jälkeistä työpaikkaa etsiville.

TEKin Työkirja

Netti on pullollaan ohjeita ja vinkkejä työnhakijalle, mutta teekkarin kannattaa aloittaa työnhakunsa tutustumalla Työkirjaan. Se on työnhaku- ja uraopas, joka on räätälöity nimenomaan tekniikan-, arkkitehtuurin ja luonnontieteellisten alojen opiskelijoille. Työkirja tarjoilee työnhakutietoutta myös jo valmistuneille, uransa alkuvaiheessa oleville tekniikan ammattilaisille.

Työkirja julkaistaan painettuna versiona kerran vuodessa – yleensä marras–joulukuussa. Voit noutaa ilmaisen työnhakuoppaan kampuksellasi järjestettävästä lanseeraustapahtumasta tai sen jälkeen kampuksesi ura- ja työelämäpalveluista. Katso yhteystiedot täältä.

Työkirjan verkkosivuilta www.tektyokirja.fi löydät työkaluja työnhakuun ympäri vuoden. Tutustu esimerkiksi CV- ja hakemusesimerkkeihin sekä työhaastattelutärppeihin. Sivuilta voit lukea myös kirjan näköisversiota.

Tekniikan alan houkuttelevimmat kesä-, harjoittelu- ja lopputyöpaikat löydät Työkirjan Facebook-ryhmästä. Liity ryhmään: www.facebook.com/groups/tektyokirja

Työkirjan toteuttaa Tekniikan akateemiset TEK yhdessä teknillisten yliopistojen ja tiedekuntien kanssa.

Kampusten ura- ja työelämäpalvelut

Saat tukea työnhakuusi ja urasuunnitteluun kotikampuksesi ura- ja työelämäpalveluista. Pidä silmällä kampuksilla yleensä alkuvuodesta järjestettäviä ura- ja rekrytointitapahtumia sekä TEKin CV- ja LinkedIn-työpajoja.

Espoo, Otaniemi
Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut
career-tech(at)aalto.fi
into.aalto.fi/careerweb
Facebook: Aalto University Career Services

Lappeenranta
LUT Career Services
careerservices(at)lut.fi
Facebook: LUT Career Services

Oulu
Oulun yliopiston Opiskelijakeskus
career(at)oulu.fi
www.oulu.fi/yliopisto/opiskelu-ja-uraohjaus

Tampere 
Tampereen yliopisto, työelämäpalvelut
tuni.fi

Turku
Rekry – Turun yliopiston työelämäpalvelut
rekrytointi(at)turku.fi
www.utu.fi/rekry
Facebook: Rekry – Turun yliopiston työelämäpalvelut

Vaasa
Vaasan yliopiston urapalvelut
urapalvelut(at)univaasa.fi
www.uva.fi/urapalvelut

Pori
Porin yliopistokeskus
https://ucpori.fi/fi-fi/opiskelijalle/rekrytointipalvelut/113/

Åbo
Åbo Akademis Arbetsforum
arbetsforum(at)abo.fi
abo.fi/en/career-services

TEKrekry

TEKrekry LinkedIn-ryhmään tulee lähes päivittäin uusia, tekkiläisille sopivia työpaikkailmoituksia. TEKrekry on myös oiva kanava piilotyöpaikkojen löytämiseen.

Lisäksi TEKin verkkosivuille on listattu rekrytointipalveluita ja -yrityksiä, joiden kautta voit etsiä ja löytää työpaikan.

Töihin ulkomaille?

GoinGlobal on apuväline kansainväliseen työnhakuun. TEK tarjoaa pääsyn palveluun jäsenilleen verkkosivuillaan. Palvelusta löydät muun muassa maakohtaista tietoa työnhaun prosesseista sekä työpaikkoja ympäri maailman.

Tärppäsikö?

Saitko kutsun työhaastatteluun? Nappasitko työpaikan ensi kesäksi? Hyödynnä näitä TEKin palveluita, kun valmistaudut työhaastatteluun ja työsopimuksen tekemiseen.

  • Työhaastattelutilannetta voi harjoitella etukäteen. Työkirjan vinkkien lisäksi kannattaa kokeilla TEKin Haastis-sovellusta. Sen avulla voit treenata kiteyttämään vastauksia yleisimpiin työhaastattelukysymyksiin – silloin kun sinulle itsellesi sopii. Sovellus on ladattavissa Google Play ja App Store -sovelluskaupoista, etsi nimellä "Haastis".
  • TEKin harjoittelupalkkasuositukset ovat hyvä lähtökohta palkkapyynnölle. Suositukset perustuvat tutkittuun tietoon ja ne päivitetään vuosittain. Suositukset koskevat omaan opintoalaan liittyvää työtä.
  • Onko työsopimuksessasi jokin kohta, jota et ihan ymmärrä? Ei hätää! Voit tarkistuttaa työsopimuksesi TEKin lakimiehillä ennen kuin allekirjoitat sen.